Kadrovski tečaji in OO ZUTS

Organiziramo kadrovske tečaje za pridobitev usposobljenosti “Učitelj alpskega smučanja 2” – direktni pristop in Premostitvene module – U2, ki so namenjeni vsem, ki imajo predhodno že pridobljen naziv Učitelj alpskega smučanja 1 – U1 ali Učitelj alpskega smučanja mlajših otrok – UASMO. Termini kadrovskih tečajev in premostitvenih modulov so objavljeni med novicami.

Demonstrator: Filip Todorovič Božnar__________
T: 031 627 979
E-mail: filip.todorovic@gmail.com

Vodja kadrovskih tečajev in mentor: Urban Kupec
T: 040 147 749
E-mail: urban.kupec@gmail.com

SD Gače in ZUTS Slovenije skupaj organiziramo kadrovske tečaje za pridobitev naziva Učitelj alpskega smučanja 2. Stopnje. Termini izvajanja programov se prilagodijo vašim željam.

V SD Gače poskrbimo tudi za otroke, ki imajo željo postati učitelji oziroma učiteljice smučanja in nadgrajevati svoje že usvojeno znanje izven tekmovalnega smučanja. Od »demo« ekipe se pričakuje, da otroci poznajo smučarsko tehniko : klinasto vijuganje, osnovno vijuganje, vijuganje v ožjem in širšem hodniku, vožnja po celcu, grbine, snežni poligon, metodika učenja, pomoč pri učenju otrok, posamične vaje za pravilno smučanje za različne vrste tehnike, vožnja med količki, snemanje in video analiza smučanja. Otroci morajo poznati tudi FIS pravila.

V društvu imamo 46 licenciranih učiteljev smučanja, in sicer 34 učiteljev z licenco IVSI in 12 učiteljev z licenco ISIA. Udeležujemo se ISIA seminarjev (predsezonski in posezonskega), tekme v veleslalomu za učitelje alpskega smučanja in telemarka v organizaciji smučarske zveze – ZUTS. Izvajamo licenčne seminarje za potrditev IVSI in ZUTS licenc.

Kako obleči smučarja ali bordarja?

Dobro je, če oblačila dihajo, saj ima tako vlaga zaradi znojenja neoviran dostop do zraka in otrokova koža bo suha. Seveda morajo tudi vodoodporna in naj nudijo tudi zaščito proti vetru, kar je na smučišču še posebej pomembno. Smučarska jakna se mora otroku v rokavih dobro prilegati, da vanje ne pride veter ali sneg. Pri rokavicah pazimo, da so nepremočljive, veliko bolj tople so takšne, ki imajo ločen predel le za en prst. Namesto šala priporočamo topel ovratnik, saj šal lahko med smučanjem zaplapola preko oči, kar je na smučišču lahko nevarno.

Smučarska oprema

Za začetek opreme ni treba kupiti, temveč je mnogo ceneje, če si jo najprej sposodimo. Pri nas si lahko za otroke po ugodnih cenah najamete smuči, boarde, pancerje in otroške čelade. Opremo boste lahko pomerili, svetovali vam bomo, opremo pa bomo tudi primerno pripravili. Cena izposoje znaša 10 € na dan v času trajanja tečaja.

Za dodatne informacije, osebni posvet, izposojo smučarske opreme in ski servis lahko pokličete Urbana Kupca na 040 147 749

Prijava na tečaj

Ime otroka:*
Priimek otroka:*
Spol otroka:*
Vaše ime in priimek:*
Datum rojstva otroka:*
Prebivališče:*

Poštna številka in kraj:*

Telefonska številka:*
Elektronska pošta:*
Izberite vrsto tečaja:*
Predznanje otroka:*
Izposoja opreme:*
Vstopna postaja na avtobus:*
Sporočilo ali dodatna navodila npr.: alergije, diete ipd.:
V kolikor ste zgoraj izbrali tudi izposojo opreme, vas prosimo da izpolnite še spodnje podatke.
Številka noge (EU):
Višina osebe (cm):
Teža osebe (kg):
Vsta opreme:
Naši sponzorji