Tek na smučeh

Skupinski tečaji se izvajajo za naprej najavljene skupine in se prilagajajo njihovim željam. Individualni programi pa se uvajajo v času delovanja šole smučanja in se prilagodijo željam posamezniku.

Programi teka na smučeh

Pri teku na smučeh je osnovna tehnika, ki naj bi jo začetnik kot tako prvo osvojil. Je preprosta in še najbolj podobna klasični hoji človeka.

PROGRAM VSEBUJE:

  • Spoznavanje z opremo in prilagajanje na smuči
  • Dvotaktni diagonalni korak
  • Korak z soročnim odrivom
  • Soročni odriv

Bolj izkušeni tekači prisegajo na hitrejšo tehniko teka in to je drsalna tehnika. Od klasične se razlikuje v tehniki in podlagi kjer se izvaja:

  • Krajši dvojni drsalni korak
  • Daljši drsalni korak
  • Enojni drsalni korak

Kako obleči smučarja ali bordarja?

Dobro je, če oblačila dihajo, saj ima tako vlaga zaradi znojenja neoviran dostop do zraka in otrokova koža bo suha. Seveda morajo tudi vodoodporna in naj nudijo tudi zaščito proti vetru, kar je na smučišču še posebej pomembno. Smučarska jakna se mora otroku v rokavih dobro prilegati, da vanje ne pride veter ali sneg. Pri rokavicah pazimo, da so nepremočljive, veliko bolj tople so takšne, ki imajo ločen predel le za en prst. Namesto šala priporočamo topel ovratnik, saj šal lahko med smučanjem zaplapola preko oči, kar je na smučišču lahko nevarno.

Smučarska oprema

Za začetek opreme ni treba kupiti, temveč je mnogo ceneje, če si jo najprej sposodimo. Pri nas si lahko za otroke po ugodnih cenah najamete smuči, boarde, pancerje in otroške čelade. Opremo boste lahko pomerili, svetovali vam bomo, opremo pa bomo tudi primerno pripravili. Cena izposoje znaša 10 € na dan v času trajanja tečaja.

Za dodatne informacije, osebni posvet, izposojo smučarske opreme in ski servis lahko pokličete Urbana Kupca na 040 147 749

Prijava na tečaj

Ime otroka:*
Priimek otroka:*
Spol otroka:*
Vaše ime in priimek:*
Datum rojstva otroka:*
Prebivališče:*

Poštna številka in kraj:*

Telefonska številka:*
Elektronska pošta:*
Izberite vrsto tečaja:*
Predznanje otroka:*
Izposoja opreme:*
Vstopna postaja na avtobus:*
Sporočilo ali dodatna navodila npr.: alergije, diete ipd.:
V kolikor ste zgoraj izbrali tudi izposojo opreme, vas prosimo da izpolnite še spodnje podatke.
Številka noge (EU):
Višina osebe (cm):
Teža osebe (kg):
Vsta opreme:
Naši sponzorji