Šola smučanja2019-09-23T16:35:49+00:00

Šola smučanja

Že sam naziv programov pove, da se pri tej obliki dela individualno prilagodimo željam posameznega gosta ali manjše skupine. Programi se vsebinsko popolnoma prilagodijo inicialnemu znanju smučarja. Napredovanje v takšnem načinu dela je najhitrejše, saj se učitelj posveti samo vam. Prav tako pri tem načinu dela uporabljamo vse najnovejše tehnike učenja in uporabljamo vse sodobne tehnologije z takojšnjo analizo dela na snegu.

Prijava na tečaj
Otroci, starejši od 4 let, bodo z izkušenimi učitelji spoznavali osnove smučanja na varen in igriv način. Začeli bomo s spoznavanjem in prilagajanjem na opremo, igrami na snegu, drsenje po eni smučki, hoja v hrib in zaustavljanje; drsenje po hribu, zavijanje in uporaba žičnice. Tisti, ki so z osnovami že seznanjeni se bodo učili pravilne smučarske tehnike in zanimive vaje, ki k temu pripomorejo – osnovno vijuganje, vijuganje v ožjem in širšem hodniku, spremembe ritma smučanja, uporaba palic, smučanje v celcu, snežnem parku. Glede na starost in predznanje bodo otroci razdeljeni v manjše skupine. V ceno je vključen tečaj, prevoz z avtobusom in kosilo v gostilni koča GAČE s čajem, da se mali želodčki dobro okrepčajo. Tečajniki se pred pričetkom in zaključkom zberejo na zbornem mestu pred šolo smučanja GAČE. Plačilo tečaja se izvede po prejetem računa, ki ga pošljemo po emailu.

Prijava na tečaj

Za vse naše goste, ki se prvič postavijo na smuči, imamo pripravljen poseben poligon za začetnike, ki je lociran neposredno zraven zbirnega mesta.

Poligon odlikuje zelo širok in dolg iztek, tako, da se tečajniki počutijo varne in se brez težav naučijo prvih osnov na snegu.

Poligon je opremljen z vsemi pedagoškimi pomagali, napredovanje je hitrejše, predvsem pa zabavnejše. Najmlajše poskušamo skozi igro naučiti vseh potrebnih smučarskih veščin.

V poligonu tečajnike naučimo osnovnih položajev na smučeh, varnega smuka naravnost, varnega ustavljanja in prve spremembe smeri. Po spoznanju teh elementov, pa se že lahko odpravimo na smučišče.

Program vsebuje:

 • prilagajanje na smuči in osnovni položaji
 • klinasti zavoj
 • smučarski loki
 • zavoj k bregu
 • uporabo žičnic.

Smučarje, ki so že seznanili z osnovami in bi radi nadaljevali v tehniki svojega smučanja, bomo v nadaljevalnih tečajih poskušali kar se da enostavno pripeljati na višji nivo.

Povedano bolj enostavno – poskušali se bomo naučiti smučati na paralelno postavljenih smučeh.

To bomo storili kar se da enostavno, s pomočjo metodičnih vaj, ki vam bodo učenje zelo poenostavile in naredile zabavnejše.

Program vsebuje:

 • Smučarski loki
 • Zavoj s klinastim odrivom
 • Klinasti zavoj z vbodom palice
 • Osnovno vijuganje

Za vse, ki si na smučeh želijo malo več tehničnega znanja in adrenalina, imamo pripravljene izpopolnjevalne tečaje.

V njih se bomo naučili vijugati v ožjem in širšem hodniku. Spoznali se boste z maksimalnim izkoriščanju stranskega loka smuči in izkoriščali vse prednosti vašega materiala.

Vadba poteka na vseh nakloninah in različnih snežnih podlagah.

Program vsebuje:

 • Osnovno vijuganje
 • Vijuganje v ozkem hodniku – kombinirana tehnika
 • Vijuganje v ozkem hodniku – zarezna tehnika
 • Vijuganje v širokem hodniku – kombinirana tehnika
 • Vijuganje v širokem hodniku – zarezna tehnika

Pogosto zastavljena vprašanja

Kako je v primeru slabega vremena?2019-04-22T12:27:13+00:00

V šoli smušanja vsakodnevno spremljamo spremembe vremena in razmere na smučišču. V primeru slabega vremena ocenimo stanje na smučišču in se odločimo o izpeljavi tečaja ter do primerne ure obvestimo starše. Vsa pomembna obvestila bodo vidno objavljena na naši spletni strani pravi čas!

Ali otrok smuča v eni skupini?2019-04-22T12:24:37+00:00

Otroci so razdeljeni v skupine glede na starost in predznanje. Z enim učiteljem po navadi smuča od 6 do 8 otrok.

Ali otrok potrebuje smučarsko karto?2019-07-09T15:51:02+00:00
Da, otrok potrebuje svojo smučarsko karto, ki mu jo morate priskrbeti sami. Otroci, ki obiskujejo smučarski tečaj, imajo karto v ceni tečaja.
Kje imajo otroci kosilo in kakšna je hrana?2019-04-22T12:25:41+00:00

Otroci dobijo kosilo v Koči Gače. Hrana je raznolika, delno se upošteva želje otrok. V kolikor imajo otroci kakšne alergije je potrebno vnaprej sporočiti in se dogovorimo s kuhinjo za poseben obrok.

Kaj potrebujejo otroci sabo?2019-04-06T14:46:05+00:00
Smuči, palice, smučarske čevlje, čelado, očala in smučarske rokavice. V nahrbtniku lahko imajo dodatne smučarske nogavice in prigrizek za po smučanju.
Zakaj smučamo od 9h do 13h?2019-04-22T12:26:31+00:00

Želimo, da postanejo otroci samostojni smučarji in na začetku posvetimo nekaj časa tudi spoznavanju opreme in samostojnem oblačenju in zapiranju smučarskih čevljev. V času med kosilom se otroci spočijejo in dobro okrepčajo za nadaljnje smučanje.

Kako obleči smučarja ali bordarja?

Dobro je, če oblačila dihajo, saj ima tako vlaga zaradi znojenja neoviran dostop do zraka in otrokova koža bo suha. Seveda morajo tudi vodoodporna in naj nudijo tudi zaščito proti vetru, kar je na smučišču še posebej pomembno. Smučarska jakna se mora otroku v rokavih dobro prilegati, da vanje ne pride veter ali sneg. Pri rokavicah pazimo, da so nepremočljive, veliko bolj tople so takšne, ki imajo ločen predel le za en prst. Namesto šala priporočamo topel ovratnik, saj šal lahko med smučanjem zaplapola preko oči, kar je na smučišču lahko nevarno.

Smučarska oprema

Za začetek opreme ni treba kupiti, temveč je mnogo ceneje, če si jo najprej sposodimo. Pri nas si lahko za otroke po ugodnih cenah najamete smuči, boarde, pancerje in otroške čelade. Opremo boste lahko pomerili, svetovali vam bomo, opremo pa bomo tudi primerno pripravili. Cena izposoje znaša 10 € na dan v času trajanja tečaja.

Za dodatne informacije, osebni posvet, izposojo smučarske opreme in ski servis lahko pokličete Urbana Kupca na 040 147 749

Prijava na tečaj

Ime otroka:*
Priimek otroka:*
Spol otroka:*
Vaše ime in priimek:*
Datum rojstva otroka:*
Prebivališče:*

Poštna številka in kraj:*

Telefonska številka:*
Elektronska pošta:*
Izberite vrsto tečaja:*
Predznanje otroka:*
Izposoja opreme:*
Vstopna postaja na avtobus:*
Sporočilo ali dodatna navodila npr.: alergije, diete ipd.:
V kolikor ste zgoraj izbrali tudi izposojo opreme, vas prosimo da izpolnite še spodnje podatke.
Številka noge (EU):
Višina osebe (cm):
Teža osebe (kg):
Vsta opreme:
Naši sponzorji