Alpska šola
Alpska šola

INFORMACIJE O TEČAJU

Alpska šola je celoletna organizirana vadba za šoloobvezne otroke. Vključijo se lahko otroci od 1. do 6. razreda osnovne šole. Glavni cilj je predvsem privzgojiti otrokovo veselje do gibanja in veselje do smučanja. Otroci se skozi zabavo in igro naučijo oz. izpopolnijo smučarsko tehniko in postanejo dobri smučarji.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na:

info@sdgace.si ali na 064 180 449

𝐏𝐑𝐈𝐉𝐀𝐕𝐀:

KAJ DELAMO?

Ustvariti želimo predvsem široko bazo mladih smučarjev, ki lahko svoje znanje dopolnjujejo in nadgrajujejo v naši šoli smučanja, tiste z več tekmovalnimi ambicijami pa se bodo v prihodnjih letih lahko vključili v selekcijo tekmovalcev SD Gače.

Suha vadba poteka dvakrat tedensko, otroci so razdeljeni v 2 skupini glede na starost. Vsebina ima poudarek na treningu osnovnih motoričnih sposobnosti, izvajali pa bomo tudi naslednje vsebine: elementarne igre, atletika, rolanje, gimnastika, igre z loparji in moštvene igre.

Snežna vadba poteka okrog 10 dni (intenzivnejša skupina do 20) in se začne s prvim snegom na smučišču RTC GAČE in poteka ob sobotah ter v času božičnih in zimskih počitnic na RTC GAČE in občasno med tednom popoldne glede na pogoje na RTC GAČE. Vsi, ki bodo izrazili željo, bodo lahko nastopili tudi na 3 do 4 tekmovanjih v naši bližini, ki so primerna njihovi starosti in znanju.